Når vi innfører bruk av IKT i undervisningen, hva er da viktigst? Er det å lære seg hvordan man teknisk kan bruke det, eller er det andre forhold som bestemmer hvorvidt det man gjør blir godt arbeid? T. E. Holteng skriver en artikkel IKT og skole – hva handler det egentlig om? Hans konklusjon er at pedagogikken må være det overordnede, og ikke teknikken. Altså hva man vil og hvor man vil (ex. i fagene) med det man gjør sammen med elevene må være det overordnede, og IKT og teknikken hjelpemidler. I min oppfatning høres det fornuftig og logisk ut, men det kan være fort å glemme i iveren etter å få det hele på plass og i funksjon.
Les mer: Her
mandag 27. august 2007
IKT og sosial utjevning.
Vi vet at sosial utjevning ikke er så enkelt som vi skulle ønske. Det er ikke nok å tilby alle elever like muligheter for utdanning. Noen mener at bruk av IKT kan være et bidrag i riktig retning, altså hjelpe til med å viske ut sosiale skillelinjer. Men kan det ikke like gjerne være det motsatte? Kanskje vil det ha ønsket effekt for noen, for eksempel hvis PC er tilgjengelig og i bruk i heimen. Mens det for andre som ikke har foreldre som bruker PC, vil kanskje effekten bli motsatt. For disse kan vel bruken heller bidra til større sprik enn det ellers ville blitt?
Hva er galt?
Forrige skoleår ble elevene i førsteklasse i videregående i Nordland pålagt å anskaffe seg bærbare PC-er til bruk i undervisningen. Maskinene ble brukt i mye av undervisningen, og var stort sett daglig med på skolen.
Ved oppstart i vg2 i år har lærere opplevd at kun et lite mindretall har hatt med PC. Noen sier den er ødelagt, noen bare trekker på skuldrene.
Hva har skjedd? Hva gjør man?
Ved oppstart i vg2 i år har lærere opplevd at kun et lite mindretall har hatt med PC. Noen sier den er ødelagt, noen bare trekker på skuldrene.
Hva har skjedd? Hva gjør man?
Kan opplæring i data-verktøy virkelig være så viktig?
Martin Hauge problematiserer Norges, etter hans mening, noe labre satsing på utdanning og undervisning i databruk. Han sammenligner oss med en del andre land i Europa, og finner at vi ligger langt bak: Vil vi gå fra å være et av verdens rikeste til det motsatte når olja tar slutt? Les hva han sier: Her
PC-er ut av undervisninga?.
Iflg. En artikkel i siste ”utdanning” (fagblad for lærere), er PC-en på tur ut av skolene i USA. Er det ikke sannsynlig at vi også kommer dit om noen år? Må vi gå samme veien sjøl, eller er det vi gjør ikke helt det samme? Les artikkel
Abonner på:
Innlegg (Atom)